İzmir Miras Avukatı

0
7290

İzmir Miras Avukatı

İzmir Miras avukatı; miras hukuku süreçlerinde müvekkili için işlemler yapar ve gerekli prosedürleri yerine getirir. Miras hukuku alanındaki tüm aşamaların başarılı şekilde yürütülmesi ve vekilin lehine sonuçlanması adına sorumluluk alan avukat, işlemleri hızlandırmak ve olumlu sonuçlandırmak adına hizmet yürütür.

Miras davalarında, işlemleri doğru ve eksiksiz yönetmek önem arz eder. Bu nedenle alanda gerekli donanıma sahip olan bir avukatla çalışmak, seri ve etkili bir dava süreci geçmesi adına oldukça mühimdir.

Miras hukuku alanında yeterli bilgisi olmayan kişilerle çalışmak; miras alanı gibi uzmanlık gerektiren bir alanda dava sürecinin uzamasına, bu uzamaya bağlı olarak emek ve para israfına sebep olabilir. En baştan bu alanda profesyonel bir avukatla çalışmak; miras davasının müvekkil lehine neticelenmesi için faydalı olacaktır.

Dava süreçlerini özenle inceleyen ve miras hukuku bünyesinde profesyonel bir İzmir miras avukatı; sonuçlanacak davanın müvekkilin lehine olmasını amaçlar ve sonuçların temyiz aşamasında da olumlu neticelendirilmesi için çalışır. Daha sonraki süreçlerde vekil açısından mağduriyet oluşmasının önüne geçmek ve süreci en doğru şekilde yürütmek; alanında tecrübe sahibi ve başarılı bir avukatın hedefleri arasındadır. Miras hukuku alanında çalışan bir avukatın işlemleri arasında; verasetin alınması süreçleri ve vasiyetname düzenleme, iptal etme gibi prosedürler yer alır.

 

Genelde velayet için yoğun olarak başvurulan miras hukuku alanında uzman bir avukat; miras davalarında da hukuki süreçlerin başlatılarak takibinin yapılması noktasında hizmet sunar. Uzun süreli olabilen ve özenli çalışma isteyen miras davalarında başarılı bir avukatla çalışmak önemlidir. Zira alanında yetkin bir avukatın varlığı; dava sürecinin kısa tutulması ve müvekkil lehine başarılı sonuç elde edilmesi açısından değerlidir.

Miras hukuku alanında hizmet veren İzmir Avukat ve Hukuki Danışmanlık Bürosu avukatının görevleri arasında vasiyetname ve veraset işlemlerinin yanı sıra; miras davası, mirasın reddine ilişkin davalar ve mirasçı atama sözleşmesi hazırlamak gibi işlemler bulunmaktadır. Bu işlemlerin hepsi dava sürecinde özenli yürütülmesi gereken adımlar olduğu için; alanında etkin ve sorumluluk sahibi bir avukat dava sürecinin olumlu sonuçlanması açısından fayda sunacaktır.

En İyi Miras Hukuku Avukatı

İzmir miras avukatı görevleri arasında yer alan bir başka husus da; gerektiğinde izale-i şuyu’ya gidilmesi sürecinde yardımcı olmasıdır. Bir kişinin vefatının ardından yasal olarak malları mirasçılara paylaştırılır. Paylaşım süreci duruma göre farklılık arz edebilir.

Bu süreçlerden birisi mirasın vasiyetnameye gören uygulanmasıdır. Diğer yanda taraflar arasında anlaşma uygulanarak da sonuca varılabilir. Mal paylaşımı konusunda anlaşmaya varılamadığı durumlarda; izale-i şuyu’ya başvurulur. Miras paylaşımı hususunda hak kaybı oluşmaması için alanında tecrübeli ve işlemleri uzmanlıkla yönetebilecek bir avukata başvurmakta fayda vardır.

Miras paylaşımı yapılırken öncelikle vasiyetname esas alınır. Yasal şekilde hazırlanmış olan bir vasiyetname varsa; miras konusu ona göre değerlendirilir. Herhangi bir vasiyetnamenin bulunmadığı durumda eşin hayatta olma durumuna göre mal paylaşımı yapılır. Bunun dışında vasiyetname bulunsa dahi çeşitli durumlarda vasiyetnameye itiraz hakkı da bulunmaktadır. Miras avukatı vekaleti ile bu konu hakkında dava açılabilir. Miras avukatı İzmir bölgesinde ve sayılan tüm süreçlerde prensipli şekilde çalışan; miras hukuku konusunda hizmet veren yetkin bir kişi olarak süreçleri başarılı şekilde yönetmekteyiz.

Miras Avukatı Nedir?

Miras avukatı, miras hukuku ile ilgili her türlü konuda yetkinliğe sahip olan ve anlaşmazlıkların çözümünde etkin rol alan kişidir. Miras avukatı, bu alanda davalarda tecrübe sahibi olan ve bu alanda kendisini yetiştirmiş avukatlar içinde yer alır. Miras işlemlerinde teorik bilginin yanında tecrübeye de bakılır. Miras, ölen kişinin yasal varislerine bıraktığı malların toplamı olarak tanımlanır. Miras hukuku da bir kişinin ölümü sonrasında mal varlığının kimlere ve ne şekilde intikal edeceğini düzenleyen özel hukuk dalıdır. İşte miras avukatı da miras hukukunu ilgilendiren her türlü davada ilgili kişilere yol gösteren, olası anlaşmazlıklarda çözüm için etkin rol alan avukattır. Bu avukatlar, müvekkillerinin oluşabilecek hak kayıplarını engellemekle görevlidir. Miras avukatı aynı zamanda vasiyetname hazırlama noktasında da kendine danışanlara yol gösterir.

Miras Avukatı Hangi Davalara Bakar?

Miras avukatı, miras hukukunun alanına giren pek çok davaya bakar. Bu bağlamda miras avukatının miras hukuku noktasında reddi miras davası, tenkis davası, tapu iptal davası, ortaklığın giderilmesi davası, muris muvazaası davası, mirasçılık belgesinin iptali davası gibi davalara çoğunlukla bakar. Bunlara ilaveten miras avukatı, vasiyetname düzenlenmesi ya da iptali, ölünceye kadar bakma sözleşmesi, mirastan feragat sözleşmesi gibi işlemlerde de hukuki danışmanlık ve takip hizmetleri verir. Bu davalardan tapu iptal davası, miras bırakan kişinin hayatta iken gerçekleştirdiği hileli devir işlemlerinin iptali için açılır. Yine aynı biçimde muris muvazaası da mirastan mal kaçırma olarak tanımlanır. Bu dava türü içinde tapu iptal ve tescil işlemleri de yer alır. Tenkis davası, varisin miras içindeki saklı payı içinde yaşadığı kayıplar üzerine açılır. Örneğin İzmir’de yaşıyorsanız İzmir miras avukatı şeklinde yapacağınız basit bir arama ile konu ile ilgili yetkili avukatlara ulaşabilirsiniz.

Miras Davası Nasıl Açılır?

Miras davası, miras bırakan kişinin vefatından sonra açılabilir. Bu aşamada ilk bakılması gereken, miras bırakan kişinin herhangi bir vasiyetname düzenleyip düzenlemediği hususudur. Eğer yasal bir vasiyet mevcutsa miras paylaşımı bu vasiyete göre yapılır. Ancak vasiyet olmadığı takdirde miras paylaşımı çok karışık bir hal alabilir. Bunun için her varisin ne kadar miras alabileceğinin belirlenmesi için miras tespit davası açılmalıdır. Bu davada yapılacak araştırma ve tespit neticesinde ilgili mal varlığı vârisler arasına payları miktarınca paylaştırılır. Bir kişinin mirasçı olduğunu ispatlaması için mahkemeden mirasçı olduğuna dair belge alması gerekir. Miras avukatı İzmir bölgesinde yaşanan bu tür durumlarda size yol gösterebilir.

Vasiyetname Nedir, Nasıl Düzenlenir?

Vasiyetname, vasiyet sahibinin vefatından sonra mal varlığını kimlere bırakacağını gösteren belgedir. Bir kişinin vasiyette bulunabilmesi için bazı koşulları taşıması gerekir. Vasiyetname düzenlenebilmesi için kişinin on beş yaşını doldurmuş olması ve ayır etme gücüne sahip olması gerekir. Vasiyetname bırakacak kişinin kanunlara göre vasiyet iradesinin hür olması gerekir. Miras hukukunda vasiyetname düzenlemesi bazı şartlara bağlıdır. Vasiyetname, miras bırakacak kişinin el yazısı ile veya sözlü biçimde düzenlenebilir. Ayrıca resmiyet kazandırılarak iki tanığın katılımıyla sulh hâkimliği ve noterler tarafından da düzenlenebilir. Noterde ya da sulh ceza hâkimliğinde düzenlenen vasiyetname için miras bırakanın sağlık raporu ve şahitlerinin sözlü beyanları önem arz eder. Vasiyetname düzenlemedeki en önemli iki kriter miras bırakanın ehliyeti ve son arzusunu içermesi hususlarıdır. Bir miras avukatı bu konuda gerekli en doğru açılamaları yaparak ilgilere yol gösterebilir.

Miras Sözleşmesi Nasıl Düzenlenir?

Türk Medeni kanuna göre miras bırakan kişi, mirasını ya da belirli bir malını sözleşme yaptığı kişiye ya da üçüncü bir kişiye bırakabilir. Miras sözleşmeleri, olumlu miras sözleşmesi ve mirastan feragat sözleşmesi olarak ikiye ayrılır. Bir miras sözleşmesinin geçerlilik taşıyabilmesi için resmi vasiyetname biçiminde düzenlenmesi gerekmektedir. Miras sözleşmesine taraf olan kişiler, isteklerini resmi memura aynı zamanda bildirirler ve bu sözleşme iki tanığın önünde imzalanır. Miras sözleşmesi tarafların yazılı anlaşmasıyla her zaman ortadan kaldırılıp sonlandırılabilir. Bu açıklamalar haricinde özel durumlar için İzmir miras avukatı bağlamında bir araştırma yapılıp danışmanlık hizmeti alınabilir.

Miras Payı Nasıl Hesaplanır?

Kanunlarda miras paylaşımı belirlenmiştir. Kanunen belirlenen mirasçılar vefat eden kişinin alt soyu ve eşidir. Alt soy miras bırakan kişinin çocukları, torunları ve bu soy ağacından alta doğru yayılan kişilerdir. Çocuklar varken torunlara miras düşmez. Altsoy varislerin tamamı mirastan eşit pay alırlar. Eğer bunlardan birisi vefat ederse yerine yasal halefi mirastan payını alır. Aksi bir düzenleme olmadığı müddetçe miras payı miras bırakan kişinin serbest iradesine göre tespit edilir. Eğer miras bırakın kişi paylaşım kurallarını belirlemişse vârisler bu kurallara uymak zorundadır. Fakat miras bırakan kişi kasıtsız biçimde pay dağılımı konusunda bir eşitsizlik ortaya çıkardıysa bu durum dikkate alınmaz. Böyle bir şeyin çözümü tabii ki mirasçıların kendi aralarında yapacakları anlaşmaya bağlıdır. Anlaşmazlık durumunda sulh hâkimine bu durumun çözümü için başvurulabilir. Miras avukatı İzmir özelinde bu tür durumlarda mirasçılara gerekli bilgilendirmeyi yapıp konunun çözümünde etkin rol oynayabilir.

Miras Avukatı Ücretleri Nasıl Belirlenir?

Miras Avukatı Ücretleri

Miras avukatı ücreti, bu avukata başvuracak kişilerin merak ettiği bir husustur. Miras avukatı, miras hukuku ile ilgili danışmanlık ya da davalık bir durumda kişilere yardımcı olurken elbette bunu bir bedel karşılığında gerçekleştirir. Yalnız miras avukatı ücreti kesin olarak belirlenemez. Çünkü davanın türü, niteliği, iş yükü, dava masrafları ve avukatın tecrübesi gibi pek çok husus fiyatlarda farklılık oluşturur. Davanın bulunduğu şehir de fiyatlar üzerinde farklılığa neden olabilir. İzmir miras avukatı ile Ankara miras avukatı ücretleri farklılık arz edebilir. Miras avukatı İzmir için farklı fiyat talep edebilir. Ancak burada barolar tarafından belirlenen asgari ücret tarifesine uyulması gerektiğini hatırlatalım.

PAYLAŞ
Önceki İçerikİzmir İş Hukuku Avukatı
Sonraki İçerikHukuk Danışmanı
Hukuki Yardım
İzmir ve Ege bölgesinde hukuki yardım arayan herkes için çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bize formumuzu doldurarak ulaşın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin